Tips & InspiratieDuurzaam wonen met HDM

De impact van de mensen op de aarde is steeds meer op te merken en te voelen. Dat vraagt om innovatieve en duurzame aanpassingen. Zo ook in uw woning. Wij geven u graag meer uitleg over waarom duurzaamheid van een woning belangrijk is en hoe dit betrekking heeft op de materialen die u in uw woning gebruikt.

Lees meer

Het ideale product voor vloer-, wand- of plafond voor scheepsbetimmering

Bij het bouwen of renoveren van schepen wordt er een hoge mate van kwaliteit verwacht. Naast kwaliteit zijn functionaliteit en stootbestendigheid ook zeer belangrijk. De beperkte werkruimte, vaak vochtige omgeving en strenge veiligheidseisen die gelden bij de afbouw of renovatie van schepen spelen een cruciale rol. Ontdek in deze blog hoe de SPC producten van Aqua-Step zeer toepasbaar zijn voor de scheepsbetimmering.

Lees meer


8 redenen waarom u moet kiezen voor een SPC vloer of wand

SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak. Enkele voordelen van SPC zijn onder meer de kosteneffectiviteit en waterdichtheid. Wij geven u graag 8 praktische redenen waarom SPC steeds populairder wordt voor zowel commerciële als residentiële projecten.

Lees meerPlinten, afwerking en clips voor een renovatie

Dit zijn essentiële zaken voor de totaalafwerking van een renovatie. Deze blog geeft u een correct en duidelijk overzicht over deze producten.

Lees meer

Hoge kwaliteit lijm voor de montage van uw aqua-step tegels of panelen

U heeft de passende tegels of panelen gekozen voor de renovatie van uw badkamer, keuken of andere ruimte van uw woning. Na de aankoop van uw panelen volgt de volgende stap: de montage. Wij raden de Aqua-step polymeerlijm ten sterkste aan voor het monteren van uw panelen. We leggen u graag uit waarom dit de ideale oplossing is.

Lees meer

Zo geniet u van optimaal geluidscomfort in huis

Wordt u soms ook wel eens gek van klinkende hakschoenen op kantoor of galmende stemmen bij u in huis? Een optimale akoestische aankleding van de ruimte is dé oplossing. HDM legt u graag uit waar u op moet letten om die vervelende galm te vermijden.

Lees meer


7 voordelen van laminaat

In de markt zijn heel wat verschillende vloeren terug te vinden. Denk maar aan houten vloeren, PVC vloeren, tegel vloer of laminaat. De keuze hiertussen is niet altijd even gemakkelijk want zowel de kwaliteit, de prijs als de look spelen een belangrijke rol. Elk vloertype heeft z'n voor- en nadelen en die weegt u best tegen elkaar af. In dit geval is laminaat een ideale keuze. Hieronder leest u de voordelen van een laminaat vloer.

Lees meerMaak uw eigen schuifdeurwand

Met HDM Avanti wand- en plafondpanelen kan u meer dan enkel uw wand of plafond bekleden. In deze blogpost gaan we wat creatiever te werk en maken we een schuifdeurwand die we afwerken met Avanti panelen. De schuifdeurwand komt op zolder, onder de schuine dakrand. Deze verloren ruimte kunnen we zo mooi afwerken en benutten als opslagruimte.

Lees meer

Douchewand monteren met SPC Aqua-Step panelen

Bent u bezig met het bouwen of verbouwen van uw badkamer en bent u fan van een inloopdouche? Dan is een watervaste muur een must. Wij bieden het ideale doe-het-zelf materiaal: Aqua-Step SPC wandproducten Aqua Click Tiles of Aqua-Step XL panelen. Dankzij de gemakkelijke verwerking kunt u er zelf mee aan de slag en door hun geringe dikte zijn ze zelfs geschikt om over een bestaande wand heen te monteren.

Lees meer


Nieuwe gevelbekleding plaatsen doet u zo!

U heeft uwe favoriete gevelbekleding klaar liggen voor montage, maar hoe begint u daar nu precies aan? Er zijn namelijk belangrijke zaken die u in acht moet houden. Wij helpen u graag stap voor stap op weg.

Lees meerDit is de beste vloer voor honden en katten

Uw trouwe viervoeter rent maar al te graag doorheen het huis en uw geliefde kat springt ongetwijfeld met plezier van de vloer op de kast en omgekeerd, om nog maar te zwijgen over die natte poten. Een vloer die tegen een stootje kan, is daarom zeker aangeraden. Wij sommen graag enkele vloeren op die huisdierproof zijn én een stijlvolle uitstraling hebben.

Lees meerDaarom geeft een visgraatvloer uw interieur een uniek design

De vloer van uw slaapkamer is dringend toe aan vernieuwing, u bent de ondergrond van uw woonkamer na al die jaren beu of u wil de eetkamer in een uniek design steken. Kortom, de vloer van uw woning mag in een nieuw en bijzonder jasje. Visgraatlaminaat past volledig in dat plaatje!

Lees meer

Zo onderhoudt u uw houten vloer

Een houten vloer kan u op verschillende manieren afwerken. Zo kan u kiezen voor een afwerking met boenwas, vernis of hardwaxolie. Iedere afwerking vraagt specifiek onderhoud. De eikenhouten parketvloeren (lamelparket) van HDM – Character Floor – zijn onbehandeld, gelakt of afgewerkt met hardwaxolie verkrijgbaar. Een onbehandelde vloer zal u moeten behandelen voor u hem in gebruik neemt. Hoe u dat zelf kan doen leest u hier.

Lees meer

Montage van outdoor PVC plafondpanelen

KIn deze blog bekijken we de montage van Outdoor Carportpanelen. Deze PVC panelen gebruikt men buiten voor het bekleden van plafonds en wanden in carports, terrasoverkappingen, serres, veranda’s, garages, afdaken, etc. Wij leggen u graag uit hoe u hiermee aan de slag gaat!

Lees meer

Van ondervloer tot afwerking: zo pakt u het aan

U heeft de nieuwe vloer voor in uw slaapkamer, keuken of badkamer gekozen en bent klaar om aan de slag te gaan. Wacht! Heeft u ook al gedacht aan de afwerking? Beschikt u al over een ondervloer? Bij het leggen van een nieuwe vloer komen heel wat verschillende zaken kijken. Wij helpen u graag op weg!

Lees meer


Hoe kies ik de juiste ondervloer?

Wanneer u een nieuwe vloer hebt aangekocht, checkt u ook best even of dat u een ondervloer nodig hebt. Geen idee welke? Wij leggen het u graag grondig uit.

Lees meer

Maak uw eigen voorzetwand met MDF panelen

Wilt u zelf een voorzetwand met MFD panelen installeren om bekabeling weg te werken of spotjes in te bouwen? Ontdek het montageproces in onze blog!

Lees meer

Dilemma: parket zwevend of verlijmd plaatsen?

Legt u parket panelen zwevend of verlijmd? Beide opties hebben voor- en nadelen. Wij sommen ze voor u op zodat u de beste keuze kan maken. Lees snel onze blog!

Lees meer

Zelf laminaat leggen? Volg ons 10 stappenplan

Gaat u voor het eerst zelf aan de slag om laminaat te leggen? Dan kunt u maar beter voorbereid zijn. Lees hier het volledig stappenplan door en leg zelf laminaat in no time!

Lees meer

Plafond verlagen in 5 stappen

Een verlaagd plafond maken, is een goede manier om een betonnen ondergrond en eventuele draagbalken mooi weg te werken. Door het bouwen van een lattenwerk waarop MDF of gipsplaten worden aangebracht, verbergt u bovendien elektriciteitsdraden en andere leidingen. Met deze 5 stappen kan u deze klus zelfs volledig zelf aanpakken!

Lees meer

Ventileren in de badkamer, hoe pak ik dat aan?

In de badkamer komt veel vocht vrij tijdens het douchen en baden. Bij onvoldoende ventilatie blijft dit vocht hangen en slaat dit neer op allerlei oppervlakken, inclusief het plafond. Wanneer het oppervlak te lang vochtig blijft kan er schimmel ontstaan. Schimmel vreet zich in de toplaag van het product en is meestal niet meer te verwijderen. Maar hoe ga ik schimmel tegen en zorg ik voor een goede ventilatie in de badkamer? Wij helpen u.

Lees meer