BLOGAqua-Step boards de ideale oplossing voor wanden van badkamers en andere ruimtes

Aqua-Step board wandplaten hebben een rigide, massieve 4mm SPC-basisplaat, deze is stootvast, stabiel en sterk. Door de high-tech vinyl toplaag zijn deze platen krasbestendig en duurzaam. Ze zijn watervast en daarom ideaal voor alle omstandigheden, inclusief de badkamer, keuken, en kelder. Door het grote formaat (2605 x 970 x 4,5 mm) en de geringe dikte kunnen wanden snel en, indien gewenst, naadloos afgewerkt worden, vaak over tegels ed. heen. De Aqua-Step boards zijn recht afgezaagd en worden verlijmd op de wand. Maar hoe plaats je dit soort platen op de juiste manier?


Lees meerDuurzaam wonen met HDM

De impact van de mensen op de aarde is steeds meer op te merken en te voelen. Dat vraagt om innovatieve en duurzame aanpassingen. Zo ook in uw woning. Wij geven u graag meer uitleg over waarom duurzaamheid van een woning belangrijk is en hoe dit betrekking heeft op de materialen die u in uw woning gebruikt.

Lees meerHet ideale product voor vloer-, wand- of plafond voor scheepsbetimmering

Bij het bouwen of renoveren van schepen wordt er een hoge mate van kwaliteit verwacht. Naast kwaliteit zijn functionaliteit en stootbestendigheid ook zeer belangrijk. De beperkte werkruimte, vaak vochtige omgeving en strenge veiligheidseisen die gelden bij de afbouw of renovatie van schepen spelen een cruciale rol. Ontdek in deze blog hoe de SPC producten van Aqua-Step zeer toepasbaar zijn voor de scheepsbetimmering.

Lees meer8 redenen waarom u moet kiezen voor een SPC vloer of wand

SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak. Enkele voordelen van SPC zijn onder meer de kosteneffectiviteit en waterdichtheid. Wij geven u graag 8 praktische redenen waarom SPC steeds populairder wordt voor zowel commerciële als residentiële projecten.

Lees meerDaarom geeft een visgraatvloer uw interieur een uniek design

De vloer van uw slaapkamer is dringend toe aan vernieuwing, u bent de ondergrond van uw woonkamer na al die jaren beu of u wil de eetkamer in een uniek design steken. Kortom, de vloer van uw woning mag in een nieuw en bijzonder jasje. Visgraatlaminaat past volledig in dat plaatje!

Lees meerHoe kies ik de juiste ondervloer?

Wanneer u een nieuwe vloer hebt aangekocht, checkt u ook best even of dat u een ondervloer nodig hebt. Geen idee welke? Wij leggen het u graag grondig uit.

Lees meerZelf laminaat leggen? Volg ons 10 stappenplan

Gaat u voor het eerst zelf aan de slag om laminaat te leggen? Dan kunt u maar beter voorbereid zijn. Lees hier het volledig stappenplan door en leg zelf laminaat in no time!

Lees meerPlafond verlagen in 5 stappen

Een verlaagd plafond maken, is een goede manier om een betonnen ondergrond en eventuele draagbalken mooi weg te werken. Door het bouwen van een lattenwerk waarop MDF of gipsplaten worden aangebracht, verbergt u bovendien elektriciteitsdraden en andere leidingen. Met deze 5 stappen kan u deze klus zelfs volledig zelf aanpakken!

Lees meerVentileren in de badkamer, hoe pak ik dat aan?

In de badkamer komt veel vocht vrij tijdens het douchen en baden. Bij onvoldoende ventilatie blijft dit vocht hangen en slaat dit neer op allerlei oppervlakken, inclusief het plafond. Wanneer het oppervlak te lang vochtig blijft kan er schimmel ontstaan. Schimmel vreet zich in de toplaag van het product en is meestal niet meer te verwijderen. Maar hoe ga ik schimmel tegen en zorg ik voor een goede ventilatie in de badkamer? Wij helpen u.

Lees meerDilemma: parket zwevend of verlijmd plaatsen?

U hebt eindelijk het parket van uw dromen gevonden, maar dan luidt de grote vraag. Legt u de panelen zwevend of verlijmd? Beide opties hebben voor- en nadelen. Ontdek het hier.

Lees meerMaak uw eigen voorzetwand met MDF panelen

Wordt u ook gek van al die kabels die achter de televisie tevoorschijn komen? Wilt u graag sfeerverlichting inbouwen in uw woon- of slaapkamer? Of zijn er onafgewerkte hoekjes en kantjes die u wilt wegwerken? Een voorzetwand van MDF panelen is de ideale oplossing en plaatst u gemakkelijk zelf! Wij nemen u graag mee in het doe-het-zelf-proces van een voorzetwand.

Lees meerVan ondervloer tot afwerking: zo pakt u het aan

Afhankelijk van uw woning is het noodzakelijk om eerst een ondervloer te leggen. Denk maar aan een appartement waar het verplicht is om voor een geluiddempend exemplaar te gaan of in een woning die al ettelijke jaren oud is, gebruikt u best een goed isolerende ondervloer. Lees hier hoe u dit aanpakt.

Lees meerMontage van outdoor PVC plafondpanelen

In deze blog bekijken we de montage van Outdoor Carportpanelen. Deze PVC panelen gebruikt men buiten voor het bekleden van plafonds en wanden in carports, terrasoverkappingen, serres, veranda’s, garages, afdaken, etc.

Lees meerZo onderhoud u uw houten vloer

Een houten vloer kan u op verschillende manieren afwerken. Zo kan u kiezen voor een afwerking met boenwas, vernis of hardwasolie. Iedere afwerking vraagt specifiek onderhoud.

Lees meerDit is de beste vloer voor honden en katten

Uw trouwe viervoeter rent maar al te graag doorheen het huis en uw geliefde kat springt ongetwijfeld met plezier van de vloer op de kast en omgekeerd, om nog maar te zwijgen over die natte poten. Een vloer die tegen een stootje kan, is daarom zeker aangeraden. Wij sommen graag enkele vloeren op die huisdierproof zijn én een stijlvolle uitstraling hebben.

Lees meerNieuwe gevelbekleding plaatsen doet u zo!

U heeft uw favoriete gevelbekleding klaar liggen voor montage, maar hoe begint u daar nu precies aan? Er zijn namelijk belangrijke zaken die u in acht moet houden. Wij helpen u graag stap voor stap op weg.

Lees meerDouchewand monteren met SPC Aqua-Step panelen of Aqua Click Tiles

Bent u bezig met het bouwen of verbouwen van uw badkamer en bent u fan van een inloopdouche? Dan is een watervaste muur een must. Wij bieden het ideale doe-het-zelf materiaal: Aqua-Step SPC wandproducten Aqua Click Tiles of Aqua-Step XL panelen.

Lees meerMaak uw eigen schuifdeurwand

Met HDM Avanti wand- en plafondpanelen kan u meer dan enkel uw wand of plafond bekleden. In deze blogpost gaan we wat creatiever te werk en maken we een schuifdeurwand die we afwerken met Avanti panelen.

Lees meer7 voordelen van laminaat

In de markt zijn heel wat verschillende vloeren terug te vinden. Denk maar aan houten vloeren, PVC vloeren, tegel vloer of laminaat. Elk vloertype heeft z'n voor- en nadelen en die weegt u best tegen elkaar af. In dit geval is laminaat een ideale keuze.

Lees meerZo geniet u van optimaal geluidscomfort in huis

Wordt u soms ook wel eens gek van klinkende hakschoenen op kantoor of galmende stemmen bij u in huis? Een optimale akoestische aankleding van de ruimte is dé oplossing. HDM legt u graag uit waar u op moet letten om die vervelende galm te vermijden.

Lees meerHoge kwaliteit lijm voor de montage van uw Aqua-Step tegels of panelen

U heeft de passende tegels of panelen gekozen voor de renovatie van uw badkamer, keuken of andere ruimte van uw woning. Na de aankoop van uw panelen volgt de volgende stap: de montage. De Aqua-Step SPC producten verlijmt u eenvoudig aan de muur of op de vloer, zelfs over bestaande tegels heen mits de wand of vloer vlak en dragend is.

Lees meerPlinten, afwerking en clips voor een renovatie

Dat de afwerking van wand-(en) plafondpanelen een essentieel onderdeel is van een afgewerkte ruimte moeten we u niet meer vertellen. We dragen de afwerking van een ruimte/renovatie dan ook hoog in het vandaal.

Lees meer