ZO GENIET U VAN OPTIMAAL GELUIDSCOMFORT IN HUIS
Wordt u soms ook wel eens gek van klinkende hakschoenen op kantoor of galmende stemmen bij u in huis? Een optimale akoestische aankleding van de ruimte is dé oplossing. HDM legt u graag uit waar u op moet letten om die vervelende galm te vermijden.

Geluidsdemping en verbetering van de akoestiek

Voor het creëren van de juiste akoestische omstandigheden van een ruimte moet u op heel wat factoren letten: de grootte van de ruimte, de aanwezigheid van ramen en de inrichting van uw meubels. Maakt u gebruik van harde materialen in de kamer, zoals een stenen of houten vloer, gladde muren of een stevig plafond dan is de kans op holle en galmende klanken groter. Geluiden weerkaatsen namelijk tegen deze oppervlakten en resulteren in een storende echo. Aangenaam is dat absoluut niet te noemen en in veel gevallen verstoort dit de concentratie of veroorzaakt het lawaai hoofdpijn.

Gordijnen, stoffen meubels en accessoires zoals planten en schilderijen doen in eerste instantie al wonderen. Zachte materialen absorberen de harde klanken en zorgen ervoor dat de ruimte minder hol klinkt. Maar met de populariteit van harde vloeren en gladde oppervlakken is het vaak niet genoeg voor een prettige akoestiek. Akoestische wand- en plafondpanelen zijn dan dé oplossing. Zo zorgen de Avanti Acoustic panelen van HDM voor een optimale akoestiek in de ruimte. Ze zijn gedetailleerd afgewerkt en hebben in combinatie met de Avanti Absorber een geluidsabsorberend oppervlak. Op deze manier zorgen ze voor geluidsreductie én beperken ze de geluidsspreiding (nagalm) in de ruimte. Voor een advies op basis van de Duitse norm DIN 18041 kunt u de configurator op de website www.hdm.be raadplegen.

Bovendien hebben de Avanti Acoustic panelen een basis van 10mm vochtwerend HDF waardoor ze overal in huis of op kantoor geplaatst kunnen worden. Met een klikverbinding aan vier zijden worden ze naadloos gemonteerd tegen de wand of op het plafond. Voor de geluiddemping wordt tussen het latwerk, waarop de panelen worden bevestigd, de 18mm dikke Avanti Absorber geplaatst.

Stijlvol design

Een oase van rust creëren in uw huis of op kantoor heeft niet enkel te maken met een stille ruimte, maar ook met het design van de vloer-, wand- en plafondbekleding, de meubels en de accessoires. Een mooi en stijlvol design geeft een comfortabel en aangenaam gevoel. U voelt zich onmiddellijk ontspannen en op uw gemak zowel op kantoor als thuis.

De hoogwaardig afgewerkte Avanti Acoustic panelen voor wand en plafond geven uw woning een extra dimensie en zijn een smaakvol element voor de interieurinrichting van uw huis. Ze zijn verkrijgbaar in 4 elegante decors waarmee u eenvoudig een sfeervol en wam onderdeel toevoegt aan de ruimte. Zo geniet u niet enkel van een optimaal geluidscomfort, maar profiteert u ook van een stijlvolle én gezellige aankleding van uw woning.

Vragen?

Heeft u nog vragen over een optimale akoestische inkleding of over de Avanti Acoustic panelen? Neem dan zeker contact op met HDM!