Duurzaam wonen met HDM

duurzaamheid

De impact van de mensen op de aarde is steeds meer op te merken en te voelen. Denk maar aan extreme weersomstandigheden. Dat vraagt om innovatieve en duurzame aanpassingen. Zo ook in uw woning. Wij geven u graag meer uitleg over waarom duurzaamheid van een woning belangrijk is en hoe dit betrekking heeft op de materialen die u in uw woning gebruikt.

Wat is duurzaamheid?

Bij duurzaamheid is het belangrijk dat mens, dier, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Goed omgaan met de aarde zodat onze kinderen en toekomstige generaties ook in hun behoeften kunnen blijven voorzien, is de boodschap. Duurzaamheid is dus eigenlijk ervoor zorgen dat de planeet bewoonbaar blijft voor mens en dier.

Waarom is duurzaamheid belangrijk?

Duurzaam wonen wordt belangrijker met de dag. Onze planeet is er slecht aan toe, want de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Daarom is het van belang dat iedereen duurzaam gaat leven en dus ook wonen. Het is de bedoeling dat we met duurzaam leven ervoor zorgen dat onze kinderen en achterkleinkinderen nog kunnen leven op een goed functionerende planeet. Duurzaamheid is voor ons, HDM, ook belangrijk. Sinds 2011 staat er 5.620 m² aan zonnepanelen op het dak van ons depot die samen genoeg energie opbrengen voor ruim 200 huishoudens.

Duurzame materialen van HDM

Wij verwerken natuurlijke materialen en voelen ons daarom verantwoordelijk voor het behoud van onze natuur. Veel vloeren, wand- en plafondpanelen van HDM dragen het PEFC-keurmerk. Het PEFC-keurmerk ofwel Programme for the Endorsment of Forest Certification genoemd, garandeert dat voor de panelen van HDM uitsluitend PEFC gecertificeerd hout gebruikt wordt. Het hout in het product is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen voor minimaal 70%. Zo mogen bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden niet worden ontgonnen. Bovendien mag houtkap er niet voor zorgen dat bossen verdwijnen of dat er biodiversiteit verloren gaat. Ook boskappen langs rivieren of beken en op steile hellingen is verboden, want dit kan erosie resulteren. Tot slot moet het bos de kans krijgen om zich te herstellen: er mag dus niet meer gekapt worden dan er kan aangroeien.

Onze SPC producten hebben een circulair productieproces en zijn daarom gecertificeerd als 100% recyclebaar. Bovendien komt er geen afval en geen schadelijke uitstoot vrij bij het productieproces. SPC is 100% weekmakervrij zo komt er geen formaldehyde aan te pas. Daarom is SPC in vergelijking met een heleboel andere interieurproducten een milieuvriendelijk alternatief.

Heeft u nog vragen over hoe wij dit realiseren? Neem dan contact op!