Plinten, afwerking en clips voor een renovatie
Plinten
Dat de afwerking van wand-(en) plafondpanelen een essentieel onderdeel is van een afgewerkte ruimte moeten we u niet meer vertellen. Echter willen we u niet besparen van een duidelijk gestructureerd overzicht, zodanig dat u niks over het hoofd ziet bij de aankoop van onze producten. We dragen de afwerking van een ruimte/renovatie dan ook hoog in het vandaal.

Plinten

Bij HDM hebben we een uitgebreid assortiment plinten. Zo bieden wij onze plinten aan met een breedte van 100mm tot 1,0cm en een dikte van 8 tot 16mm. Op deze manier kunnen we een plint aanbieden die niet alleen qua stijl maar ook qua gebruiksgemak en prijs past bij het gene wat de klant verlangt van ons. Interesse in onze plinten? Bekijk ze hier.

Lijstwerk

Ons lijstwerk is gemaakt vanuit MDF of PVC, op deze manier beantwoorden we aan de gevraagde kwaliteit van onze klanten. Ons lijstwerk heeft geen introductie meer nodig maar een overzicht is altijd handig. Op deze manier ziet u geen lijstwerk over het hoofd. Hebt u geen overzicht nodig? Geen probleem, Klik hier en ontdek ons lijstwerk.

U-profiel

Dit profiel van 1mm PVC dient voor de eindafwerking van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. HDM biedt U-profielen aan van 260cm lang, 8x4x20mm.

u-profiel

H-profiel

Dit H profiel van 1mm PVC dient voor het koppelen van wandplaten van 4mm dik. HDM biedt H-profielen van 260cm lang, 27x4x15mm.

h-profiel

Buitenhoek

Deze heeft 1mm PVC voor het afwerken van de buitenhoeken van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. 260cm lang, 10x4x12mm.

buitenhoek
Al 27 jaar vindt u Commercieel Directeur Marco van Regteren terug bij HDM in Peer. Hij kan dus al tot de anciens gerekend worden. “Ik werk hier inderdaad al een lange tijd en heb al heel wat verschillende functies doorlopen. Ik kwam hier binnen als buitendienstmedewerker en nu zit ik op een directeursstoel. U kan mij dus wel zien als het lijfelijke voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden hier”, vertelt Marco.

Heeft u vragen over deze blog of kan u extra advies gebruiken bij de keuze naar de juiste lijm? Neem dan contact op met onze expert Marco.

Binnenhoek

Binnenhoek van 1mm PVC voor het afwerken van de binnenhoeken van de wand bij de montage van tegels en platen van 4mm dik. Kleur aluminium, 260cm lang, 18x4x7mm.

binnenhoek

Afdeklijst

Deze zijn rechte lijsten die gebruikt kunnen worden bij de afwerking van wand-en plafondplaten bij de overgang naar een aangrenzend(e) wand of plafond. Met deze afdeklijst verbergt u de kieren en naden of een andere overgang. Deze is eerder geschikt voor de ‘grotere’ overgangen.
afdeklijst

Hoeklijst

Deze kunt u best vergelijken met een plafondlijst. Maar een hoeklijst wordt sneller gebruikt bij de hoek van een wand of plafond. Hierdoor gebeurt de overgang van de ene wand naar de andere op een subtiele manier.

hoeklijst

Plafondlijst

Voor de afwerking tussen wand en plafond, wordt de keuze plafondlijst aanbevolen. Dit zorgt voor een mooie, egale overgang van een wand naar plafond.plafondlijst

Hollat

Dit kan perfect onder de categorie ‘plafondlijst’ echter heeft deze een meer sierlijke look. Daarnaast heeft een hollat dezelfde kenmerken als een plafondlijst.hollat

Kniklijst

Qua stijl kan u deze het beste vergelijken met een hoeklijst. Beide zijn dan ook om ‘te knikken’. Echter is deze functie bij een kniklijst belangrijker, waardoor de knik bij deze lijst steviger is. Deze kniklijst kan dan ook dienen voor de afwerking van binnen- en buitenhoeken van wanden en plafonds.
kniklijst

Ottocol hydrate lijm voor kwaliteitsvolle panelen

Voor Aqua-Step XL en Aqua Click Tiles is er uiteraard de optie om deze te verlijmen. Hiervoor biedt HDM de kwaliteitsvolle Ottocol hydrate lijm aan. Naast dat deze lijm super stevig is kamt u deze zeer gemakkelijk uit en zorgt de Ottocol voor een prima stabiliteit. Wilt u meer over deze lijm te weten komen? Lees dan nu deze interessante blog.

Clips voor de bevestiging van je wanden en plafondpanelen

De juiste clips zijn uiteraard essentieel voor een stevige en correcte bevestiging van uw wand en plafondpanelen. Klik hier om ze te bestellen.