Vinyl/PVC/SPC vloeren

Geschikt voor elke ruimte

HDM heeft een uitgebreide collectie vloeren op basis van SPC vinyl. Kenmerk van deze vloeren is dat ze volledig waterdicht zijn, geluiddempend, hygiënisch én eenvoudig in het onderhoud.

Voor vloer én wand!


De watervaste vloeren hebben een basis van SPC vinyl. Ze zijn uitgerust met een klikverbinding waardoor ze gemakkelijk te leggen zijn, vaak zonder dat egalisatie of het plaatsen van een ondervloer nodig is. Met een sterke toplaag in prachtige hout- en steendecors is er voor iedere ruimte een sfeervolle vloer te vinden. Deze vloeren zijn ook geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

SPC tegels en platen kunnen zowel op de vloer als tegen de wand geplaatst worden. Door de geringe dikte zijn ze ideaal bij renovaties, waar ze in veel gevallen over de bestaande vloer of wand heen geplaatst kunnen worden. Maar ze zijn uiteraard ook heel geschikt voor nieuwbouw. Door de installatie met de klikverbinding zijn ze zwevend te leggen (vloer) of te verlijmen aan de ondergrond (vloer en wand).

Nieuw! Aqua Click Tiles

Renoveren was nog nooit zo makkelijk! Door de geringe dikte zijn Aqua Click Tiles ideaal bij renovaties, waar ze in vaak over een bestaande vloer of wand geplaatst kunnen worden. De verzegelde high-tech vinyl toplaag is elastisch en robuust, een uitstekende bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken.


Bekijk Aqua Click Tiles

Wat is SPC

SPC staat voor Stone Polymer Composite en is een composiet van PVC en calcium carbonaat. Het is een rigide, massieve plaat, die stootvast, stabiel en sterk is. Voor de verwerking betekent het dat egalisatie van de ondergrond vaak niet nodig is, ze kunnen direct op een tegelwand of ander vlak oppervlak aangebracht worden. Het materiaal kan met een stanleymes op maat worden gesneden. Omdat de tegels volledig watervast zijn, kunnen ze overal in huis toegepast worden en zijn ze ideaal voor de badkamer en keuken.

Aqua Click Tiles

Door de klikverbinding zijn Aqua Click Tiles op de vloer eenvoudig zwevend te leggen of te verlijmen aan de ondergrond. In de douchehoek dient een douchebak gebruikt te worden. Tegen de wand kunnen de tegels verlijmd worden op verschillende ondergronden, zelfs over bestaand tegelwerk. De tegels kunnen met een stanleymes op maat gesneden worden. En zo is de vloer of wand in een mum van tijd stof- en geluidsvrij geplaatst!

Bekijk Aqua Click Tiles

Vinyluxe vloeren

SPC vinylvloeren zijn ideaal voor alle ruimtes in huis. Ze zijn watervast en, dankzij de massieve SPC kern, heel sterk. De verzegelde hightech toplaag geeft bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken. De fijne bedrukking van de decoratielaag zorgt voor prachtige natuurgetrouwe decors.


Bekijk Vinyluxe vloeren

Vinyluxe Plank

De warme houtdecors van de Vinyluxe Plank zien en voelen natuurlijk door de diepe embossing in het oppervlak. Met het kliksysteem wordt deze vloer gemakkelijk gelegd, zwevend met ondervloer of verlijmd op de ondergrond.

Vinyluxe Herringbone

De Vinyluxe Herringbone zijn visgraat panelen, een klassiek design dat weer helemaal van deze tijd is. In SPC uitvoering kunnen deze vloeren zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Met een extra dikke slijtlaag kunnen ze zelfs voor intensief commercieel gebruik ingezet worden.

Vinyluxe Supreme

De Vinyluxe Supreme vloeren zijn extra lange panelen in prachtige houttinten met een synchronised embossed oppervlak. Met een extra dikke slijtlaag kunnen ze zelfs voor intensief commercieel gebruik ingezet worden.

Aqua Step XL

Aqua-Step XL zijn grote SPC platen die geschikt zijn voor zowel vloeren als wanden. De platen hebben een klikverbinding aan de lange zijde en zijn recht afgezaagd aan de korte zijde. De platen worden verlijmd aan de ondergrond. Dankzij het grote formaat worden oppervlakken snel en vrijwel naadloos afgewerkt. Ze zijn bestand tegen water en daarom ideaal voor alle omstandigheden.


Bekijk Aqua Step XL

Ideaal voor badkamer en andere vochtige ruimtes

Aqua-Step XL is volledig watervast en daarom ideaal voor het bouwen of renoveren van inloopdouches, badkamers, keukens of kelders. De panelen hebben een vlakke verbinding waardoor de wand of vloer uit één vlak lijkt te zijn. De klikverbinding zorgt ervoor dat er geen vocht door de naden kan komen.

 


De panelen kunnen rechtstreeks op een vlakke muur of op een raamwerk gemonteerd worden met lijm of nieten. Op de vloer wordt Aqua-Step XL volvlaks verlijmd op de ondergrond. Door de PVC kern reduceert Aqua-Step XL contact- en loopgeluid, bovendien voelen de panelen warm en comfortabel aan.

 
 
 
Laden
Laden