Aqua-Step New Generation

SPC vinyl producten voor vloeren en wanden

Aqua-Step heeft een uitgebreide collectie vloeren op basis van SPC vinyl. Kenmerk van deze vloeren is dat ze volledig waterdicht zijn, geluiddempend, hygiënisch én eenvoudig in het onderhoud.

De nieuwe generatie Aqua-Step producten


Stone Polymer Composite, of kortweg SPC, is een duurzameen stabiele plaat met uitstekende eigenschappen. SPC is een combinatie van kalksteen en PVC, bekleed met een vinyl- of ander oppervlak. Enkele voordelen van SPC zijn de watervastheid, het feit dat de plaat nauwelijks ‘werkt’ en de vele toepassingen voor vloer en wand.

De platen kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden, indien de plaat een weerbestendig oppervlak heeft. Allemaal redenen waarom SPC steeds populairder wordt voor in huis en commerciële projecten.

Aqua-Step: waterproof SPC products

✔ 100% watervast

✔ Stoot- en krasbestendig

✔ Geringe dikte: ideaal voor renovaties

✔ Snelle en schone installatie: insnijden met een stanleymes en breken als gipsplaat

✔ Zwevend te leggen of te verlijmenvaak over de bestaande vloer of wand heen

SPC is een milieuvriendelijk en 100% recyclebaar product. De productie van SPC is een volledig circulair proces zonder afval en schadelijke uitstoot.

Aqua Click Tiles (XL)

Gemakkelijk renoveren: : Door de geringe dikte zijn Aqua Click tegels ideaal bijrenovaties, waar ze in veel gevallen over de bestaandevloer of wand heen geplaatst kunnen worden. Maar zezijn uiteraard ook heel geschikt voor nieuwbouw. Metde klikverbinding zijn ze op de vloer eenvoudig zwevendte leggen of, zoals ook bij wanden, te verlijmen aan deondergrond. Met een SPC basis en vinyloppervlak zijn zevolledig watervast en kunnen ze overal in huis toegepastworden, ook in de badkamer en keuken.

Bekijk Aqua Click Tiles

Vinyluxe

SPC vinylvloeren zijn ideaal voor alle ruimtes in huis. Ze zijn watervast en, dankzij de massieve SPC kern, heel sterk. De verzegelde hightech toplaag geeft bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken. De fijne bedrukking van de decoratielaag zorgt voor prachtige natuurgetrouwe decors.


Bekijk Vinyluxe vloeren

Vinyluxe Plank

SPC vinylvloeren zijn ideaal voor alle ruimtes in huis. Ze zijn watervast en, dankzij de massieve SPC kern, heel sterk. De verzegelde vinyl toplaag van een Vinyluxe vloer heeft een slijtlaag die bescherming biedt tegen slijtage, krassen en vlekken. De warme houtdecors zien en voelen natuurlijk door de diepe embossing in het oppervlak. Dankzij de geluidsabsorberende kwaliteiten is er weinig loopgeluid.

Vinyluxe Herringbone

Een klassiek design dat weer helemaal van deze tijd is: visgraatvloeren. In SPC uitvoering kunnen deze vloeren eenvoudig zelf gelegd worden, zwevend of verlijmd aan de ondergrond.Vinyluxe herringbone heeft een basis van 4,5mm SPC en een vinyl toplaag met een extra dikke slijtlaag van 0,5mm. Van deze slijtvaste vloer met V-groef, uitgevoerd in natuurlijke houtdecors met diepe embossing, gaat u jarenlang genieten

Vinyluxe Supreme

Met de keuze voor een Vinyluxe supreme vloer, kiest u voor een topkwaliteit SPC vloer. De extra lange planken hebben een basis van 4,5mm SPC en een vinyl toplaag met een extra dikke slijtlaag van 0,5mm. Uitgevoerd met een V-groef aan 4 zijden in houtdecors met ‘embossing in register’ (de embossing volgt de houtnerf) haalt u klasse en sfeer in huis.

Aqua Step XL

Aqua-Step XL zijn grote SPC platen die geschikt zijnvoor zowel vloeren als wanden. De platen hebben eenklikverbinding aan de lange zijde en zijn recht afgezaagd aan de korte zijde. De platen worden verlijmd aan de ondergrond. Dankzij het grote formaat worden oppervlakken snel en vrijwel naadloos afgewerkt. Ze zijn bestand tegen water en daarom ideaal voor alle omstandigheden. Voor wand en vloer


Bekijk Aqua Step XL

Aqua-Step Boards

De Aqua-step boards zijn recht afgezaagde grote platen. Dankzij de watervastheid zijn ze geschikt voor wanden overal in huis, inclusief de badkamer, keuken, en kelder.

Aqua-Step Vensterbanken

De Aqua-Step vensterbanken hebben een moderne rechte afronding en zijn, door de geringe dikte van 5mm, ideaal voor renovaties. Ze zijn eenvoudig op maat te zagen en af te werkenmet bijpassend zelfklevend kantenband.

Installatie en afwerking

Aqua-Step panelen, tegels en platen kunnen op iedere ondergrond die vlak, droog, drukbestendig en vrij van stof en vuil is, aangebracht worden.

Voor een geluiddempende stabiele ondergrond bij zwevend leggen op de vloer dient de 1,5mm dikke Secura LVT click smart ondervloer gelegd te worden. In een vochtige omgeving wordt geadviseerd de vloer te verlijmen.

Voor het verlijmen van de SPC producten op de vloer of wand is er hybride polymeerlijm, verkrijgbaar in een emmer of eenkoker. Voor een goede hechting wordt eerst de ondergrond en de achterzijde van de platen ontvet.

    

Afwerking en onderhoud

Voor de afwerking kunnen vochtbestendige silicone, kunststof hulpprofielen en plinten gebruikt worden. Platen kunnen gekoppeld worden met het H-profiel. De platen zijn eenvoudig te reinigen met een stofwisser, stofzuiger of door vochtig te reinigen met een doekje.

Laden
Laden