WOONKAMER

Gezellig neerploffen in de zetel na een lange werkdag of een aperitiefje drinken met familie of vrienden, de woonkamer is de ideale ruimte. In dit geval is het belangrijk dat de woonkamer zowel gezellig als praktisch ingericht is. Dat totaalplaatje begint bij een mooie vloer en stralende wand- en plafondpanelen.

HDM biedt een ruim assortiment aan vloeren, wanden en plafonds in verschillende materialen en decors. Met elk hun voordelen en unieke karakter waarvan er eentje ongetwijfeld voldoet aan uw wensen en behoeften.

Nieuw huis of bestaande woonkamer aanpassen? 

Heeft uw woonkamer dringend een opfrisbeurt nodig? Of bent u bezig met de bouw van een nieuwe woning? In beide gevallen besteedt u best voldoende aandacht aan uw vloer, wand en plafond. Dat is namelijk de basis van uw ruimte en bepaalt mee de uitstraling ervan. Bovendien is de vloer ook verantwoordelijk voor uw woonplezier en gemak. Kiest u voor een vloer, wand of plafond van HDM, dan heeft u weinig onderhoudslast. Lees hieronder alle voordelen van een HDM product.

Match uw woonkamer met een HDM vloer, wand of plafond! 

De vloer en wandbekleding zijn de basis van uw woonkamer en bepalen de look en feel van het interieur. Gaat u bijvoorbeeld voor een strak, modern design of verkiest u liever een traditionele inrichting? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Redenen om voor een HDM vloer, wand of plafond te kiezen? 

De vloeren, wanden en plafonds van HDM steken uw woonkamer ongetwijfeld in een stijlvol en praktisch jasje. Zo heeft u namelijk de keuze tussen verschillende soorten, kleuren, stijlen en materialen. Van een vloer in houtlook, tot een wandin beton- en tegellook. Gaat u liever creatief aan de slag, neem dan een kijkje in ons aanbod visgraatpanelen.Makkelijk te plaatsen

Gaat u graag zelf aan de slag of wilt u besparen op arbeidskosten? De laminaat, MDF, PVC en SPC vinyl panelen monteren kan u gemakkelijk zelf! U heeft er zelfs geen ervaring of specifieke kennis voor nodig. Dankzij het handige kliksysteem installeert u de panelen eenvoudig en snel. U hoeft ze enkel op de juiste manier aan elkaar vast et klikken.

De MDF wanden en plafonds worden eenvoudig geplaatst met clips of nagels of nieten. PVC en SPC panelen en tegels worden verlijmd aan de ondergrond. PVC panelen kunnen ook met nagels of nieten bevestigd worden.


Minimaal geluid

Voetstappen die hard weerklinken of een scherp geluid wanneer u een meubel over de vloer beweegt, verstoren onmiddellijk de rust die u in de woonkamer wilt vinden. Gelukkig absorberen PVC en SPC vinyl het geluid en heeft u of uw huisgenoten geen last van een lawaaierige vloer.


Onderhoud

U steekt ongetwijfeld het liefst zo weinig mogelijk tijd in het schoonmaken van uw woning. Met een HDM vloer of wand beperkt u het onderhoud tot een minimum. Zo zijn de panelen namelijk onderhoudsarm dankzij de ondoordringbare kunststof toplaag. Bovendien hoeft u het materiaal niet in te lakken, in te oliën of grondig te boenen.
Een schoonmaakbeurt met een stofzuiger en een goed uitgewrongen dweil volstaat. Op die manier houdt u het materiaal in goede conditie en krijgt het vuil geen kans om zich op te stapelen.


Anti-allergisch

Heeft u snel last van allergische reacties? De vloer kan dit soort reacties makkelijk stimuleren maar ook net voorkomen. Zo hebben de vloeren van HDM namelijk een ondoordringbare kunststof toplaag waar geen stof of haren van een huisdier in vast komen te zitten. Bovendien is de vloer eenvoudig stofvrij te houden met een stofzuiger of vochtige dweil.


Lange levensduur

Wanneer u investeert in een nieuwe vloer, wand of plafond, is dit natuurlijk met het oog op lange termijn. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor duurzame en kwaliteitsvolle panelen die verschillende jaren meegaat. De vloeren van HDM zijn slijtvast. Dat betekent dat de vloer geen slijtage laat zien, weinig tot geen beschadigingen vertoont en hierdoor een lange levensduur heeft. Zo geniet u langdurig van uw nieuwe vloer en wand.


Combinatie met vloerverwarming is mogelijk

Ook in de winter op blote voeten doorheen het huis paraderen? Met vloerverwarming is dit mogelijk. De laminaatvloeren van HDM zijn compatibel met vloerverwarming: ideaal dus!


Vochtbestendig  

Knoeit u per ongeluk wat drinken op uw nieuwe laminaatvloer van HDM, dan is dat absoluut geen probleem. Zo is de vloer vochtbestendig dankzij het gesloten oppervlak en de waterafstotende naden. Uiteraard moet u er wel steeds op letten dat er niet langdurig water op uw vloer komt te staan. Gaat u liever voor een 100% watervaste vloer? Neem dan een kijkje in ons assortiment aan PVC en SPC vinyl vloeren. Deze vloeren kunnen zelfs in de badkamer gelegd worden.
Tip: Laminaat kan vanuit twee hoeken te maken krijgen met vocht: vanaf de bovenkant en vanaf de onderkant. Om het vocht vanaf de onderkant tegen te houden, is het belangrijk om over een goede ondervloer te beschikken. Een ondervloer zorgt voor een stabiele basis voor de laminaatvloer en zorgt voor minimaal contactgeluid. Daarnaast heeft een ondervloer dus ook een functie op betrekking tot het tegenhouden van vocht. Besteed dus ook voldoende tijd aan het uitzoeken van een geschikte ondervloer.Unieke look 

Met de vloer, wand en plafond legt u de basis van uw woonkamer. Die moet dus volledig voldoen aan al uw wensen en verwachtingen, maar ook volledig aanleunen met uw smaak en stijl. In het assortiment van HDM vindt u een ruime keus aan allerlei designs, kleuren en structuren. Bovendien zijn de panelen nauwelijks te onderscheiden van bijvoorbeeld een echt houten of betonnen vloer of wand.


Relatief goedkoop 

Enerzijds is een vloer, wand of plafond van HDM een stuk goedkoper dan een echte houten of betonnen vloer of wand, en anderzijds bespaart u een pak arbeidskosten doordat u de panelen eenvoudig zelf kan leggen.

Heeft u interesse?

Staat er een woonkamerrenovatie op de planning of bent u een nieuw huis aan het bouwen. Neem dan zeker een kijkje in ons ruime assortiment vloeren of snuffel eens tussen onze wand- en plafondpanelen.

Heeft u nood aan meer informatie of advies. Contacteer ons en wij helpen u graag verder!