BADKAMER

Ontspannen in een zalig badje of ’s morgens een verfrissende douche? De badkamer is de ideale ruimte om tijd te maken voor uzelf en helemaal tot rust te komen. Een praktische, veilige én stijlvolle badkamer die 100% waterproof is, is in dit geval een must!

badkamer

Een nieuwe badkamer of renoveert u een oude?

Is uw badkamer toe aan vernieuwing of plaatst u een volledig nieuwe badkamer? In beide gevallen is een waterafstotend vloer, wand of plafond van HDM een interessante optie.

Zo combineert een PVC vloer bijvoorbeeld meerdere voordelen op een unieke manier met elkaar. Zo loopt u nooit meer op koude vloertegels en creëert u een stijlvolle badkamer. Met zowel een SPC vinylvloer als een PVC vloer, zoals Vinyluxe, Aqua Click Tiles en Aqua-Step, dan beschikt u over 100% waterafstotende panelen. Doordat deze vloeren van een kunststof materiaal gemaakt zijn, nemen ze geen vocht op. Bovendien zijn de panelen met een waterdichte naad gemaakt, zodat ze geen water lekken. Hierdoor zijn ze bestand tegen de meest vochtige omstandigheden.

Voor het plafond heeft u de keuze voor vochtwerende panelen uitgevoerd in MDF of HDF, of watervaste PVC panelen.

De stijl van uw badkamer

De stijl van uw badkamer is uiteraard volledig afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Bent u meer voor een modern design of verwerkt u liever authentieke details in uw badkamer? Het assortiment vloer, wand- en plafondpanelen van HDM is eindeloos. Zo beschikken we over allerlei decors, maten en kleuren zodat u uw badkamer een uniek karakter kan geven. Zelfs als u houdt van een houten vloer of natuurstenentegels kan u kiezen voor HDM producten. Zo zijn onze PVC en SPC vinylvloeren nauwelijks nog te onderscheiden van natuurlijke producten en zijn ze bovendien een stuk goedkoper.

Welk materiaal kiest u voor uw badkamer

In ons badkamerassortiment vindt u zowel SPC vinyl vloer- en wandpanelen, MDF en HDF plafondpanelen als PVC producten. Welk materiaal is nu het beste om te gebruiken? Dit is uiteraard afhankelijk van waar u de producten precies wil plaatsen. Voor de vloer en wand opteert u best voor PVC panelen of SPC vinylplaten. Voor het plafond kan naast PVC ook MDF of HDF gebruikt worden. Hierbij is het wel steeds erg belangrijk dat de badkamer goed verlucht wordt.

BADKAMER PLAFONDPANELEN

In ons assortiment plafondpanelen voor de badkamer vindt u zowel MDF en HDF als PVC producten. Het voordeel van een PVC plafond is dat het volledig watervast en niet te duur is. Er is echter maar een beperkt aanbod in uitvoeringen. De MDF en HDF panelen zijn vochtwerend en beschikbaar in vele verschillende decors, van eenvoudig wit, tot goudkleurig of een houtstructuur. Al deze panelen zijn gemakkelijk zelf te monteren én er kan eenvoudig LED inbouwverlichting in aan worden gebracht.


Makkelijk te plaatsen

Dankzij de handige kliksystemen van de PVC en SPC vinylpanelen kan u de producten eenvoudig zelf installeren. Het is slechts een kwestie van de planken op de juiste manier aan elkaar vast te klikken. Allerlei gereedschap handteren of een vakman inhuren, is dus niet nodig.

Bovendien is een vinylvloer dun wat het monteren extra gemakkelijk maakt, maar een SPC vinylvloer kan zelfs over een bestaande oude vloer gelegd worden. Hierdoor moet er niets uitgebroken worden en spaart u dus heel wat tijd, geld en rommel uit.


Minimaal geluid

Staat er steevast een verfrissende douche ’s morgens vroeg op uw programma of gaat u gewoonlijk later slapen dan uw huisgenoten? In beide gevallen doet u dat liefst in stilte zonder iemand wakker te maken. Kiest u voor een PVC of SPC vloer dan bent u dankzij de geluidsabsorberende samenstelling verzekerd van een minimaal contactgeluid.

Ook de SPC vinylvloeren hebben een geluidsabsorberende laag waardoor u het amper merkt wanneer er iemand over de vloer wandelt, een meubel verschuift of per ongeluk iets laat vallen. Bovendien kunnen de SPC vloeren verlijmd worden aan de ondergrond, dit zorgt voor nog betere demping van het geluid.

Opteert u voor PVC vloeren, dan zit u ook goed. Zo beschikken ze over goede geluiddempende eigenschappen. 


Onderhoud

Schoonmaken is niet onze favoriete taak, en al helemaal de badkamer niet. Gelukkig zijn de vloeren van HDM onderhoudsarm.

Zo hoeft u een laminaatvloer, PVC paneel of SPC vinyl plaat niet periodiek bij te houden met bijvoorbeeld een spons en een sopje (zoals bij tegels). De vloer af en toe stofzuigen en de vlekken verwijderen met een vochtige doek of dweil is voldoende. Bovendien is een SPC vinylvloer slijtvast en zijn de panelen beschermd tegen krassen. Ook PCV vloeren, wanden en plafonds zijn eenvoudig schoon te maken en dus erg hygiënisch.


Vochtbestendig

Na het douchen blijft er heel wat vocht in de badkamer hangen. Steekt u uw kinderen in bad dan vliegen de spetters ongetwijfeld in het rond. Een logische keuze zijn dus waterbestendige vloer-, wand- en plafondpanelen. Met onze PVC of SPC vinyl vloeren rekent u op 100% watervastheid! Ideaal dus voor in de badkamer. 


Lange levensduur

Uw badkamer krijgt het vaak zwaar te verduren. Dagelijks wordt de ruimte gebruikt, maar ook blootgesteld aan vocht. Gelukkig zijn de PVC- en SPC vinylpanelen en tegels slijtvast en duurzaam. Zo geniet u op lange termijn van uw nieuwe badkamer!


Unieke look

Naar welke stijl u ook op zoek bent, in ons ruime assortiment aan laminaat, PVC en SPC vinylproducten vindt u ongetwijfeld de vloer die perfect bij uw smaak past. Geeft u de voorkeur aan modern, eerder klassiek of werkt u graag met contrasten? Het juiste decor vindt u bij ons.

Bovendien evolueerden onze vloeren, wanden en plafonds steeds meer naar natuurlijke en realistische producten. Zo onderscheidt u onze houtlook nauwelijks van een echt houten vloer en lijken onze wanden in betonlook op echte natuurstenen tegels. Hierdoor hebben de producten een natuurlijke en warme uitstraling én voelen ze ook echt warmer aan!


Combinatie met vloerverwarming is mogelijk

Geen koude vloer onder uw tenen wanneer u uit bed stapt? Dat is mogelijk dankzij vloerverwarming. De vloeren van HDM zijn compatibel met vloerverwarming en dus gemakkelijk te combineren. Ontvangt u graag meer advies over vloerverwarming en onze vloeren? Lees dan snel onze blog!


Relatief goedkoop

Het renoveren/inrichten van een kamer of woning brengt steeds heel wat kosten met zich mee. Kiest u voor een product van HDM dan bespaart u eenvoudig budget. Enerzijds door het feit dat een PVC- of SPC vinylvloer relatief goedkoop is, anderzijds doordat u arbeidskosten uitspaart wanneer u de vloer zelf legt.

HEEFT U INTERESSE?

Staat er een woonkamerrenovatie op de planning of bent u een nieuw huis aan het bouwen. Neem dan zeker een kijkje in ons ruime assortiment vloeren of snuffel eens tussen onze wand- en plafondpanelen.
Heeft u nood aan meer informatie of advies. Contacteer ons en wij helpen u graag verder!