MAAK UW EIGEN VOORZETWAND MET MDF PANELEN
voorzetwand

Wordt u ook gek van al die kabels die achter de televisie tevoorschijn komen? Wilt u graag sfeerverlichting inbouwen in uw woon- of slaapkamer? Of zijn er onafgewerkte hoekjes en kantjes die u wilt wegwerken? Een voorzetwand van MDF panelen is de ideale oplossing en plaatst u gemakkelijk zelf! Wij nemen u graag mee in het doe-het-zelf-proces van een voorzetwand.

Wat is een voorzetwand?

Een voorzetwand is een paneel dat voor een bestaande muur wordt geplaatst. Het grote voordeel hiervan is de holte of kleine spouw die u op die manier creëert. Hier kan u bedrading in wegwerken, spotjes in aanbrengen of nog extra isolatiemateriaal in voorzien. Let er wel steeds goed op dat de bestaande muur in goede staat is en geen vocht doorlaat. Is dat wel het geval, dan wordt zowel de voorzetwand als de bedrading aangetast.

Voorzetwand plaatsen? Zo gaat u aan de slag

Voor dat u aan het montageproces begint, moet u eerst kiezen welke HDM MDF panelen u wilt gebruiken. Deze panelen bepalen de look van uw interieur en moeten dus goed passen bij de rest van de inkleding en het meubilair. Neem een kijkje in ons ruime assortiment MDF panelen en kies uw favoriete decor. Gaat u voor een houtlook wandpaneel of gaat uw voorkeur eerder naar een betonlook? Geen probleem, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo beschikken we over tal van kleuren en patronen die uw wand een uniek design geven.

Stap 1: Plaats plafondlatten verticaal tegen de muur

Plaats om de max. 40 cm over de hele breedte van de muur plafondlatten in verticale richting.

Stap 2: Monteer een tweede laag plafondlatten horizontaal

Over de eerste reeks plafondlatten komt een tweede reeks. Dit biedt zowel voldoende stevigheid als voldoende ruimte tussen de voorzetwand en bestaande muur om kabels en dergelijke weg te werken. De tweede reeks latten komt horizontaal bovenop de eerste. Ook hier worden de plafondlatten om de max 40 cm geplaatst. Gemiddeld worden er 4 latten in de hoogte aangebracht, maar dit is uiteraard volledig afhankelijk van de hoogte van uw muur.

Stap 3: Bevestig de MDF panelen aan de plafondlatten

Tot slot bevestigt u de MDF panelen tegen het lattenwerk. Hierbij is het erg belangrijk dat de panelen altijd omgekeerd tegen de latten worden gemonteerd en nooit in dezelfde richting. Wilt u de MDF panelen toch graag horizontaal plaatsen? Begin dan horizontaal met de eerste laag plafondlatten.

Belangrijke tip: leg eerst uw bekabeling voordat u de MDF platen monteert of voorzie een opening aan de zij-of onderkant waar u de kabels gemakkelijk kan doorsteken.

Voorzetwand-vragen?

Is het gelukt? Of heeft u meer uitleg of advies nodig? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze experten. Wij staan u graag bij.