HOGE KWALITEIT LIJM VOOR DE MONTAGE VAN UW AQUA-STEP TEGELS OF PANELEN
Blog lijm

U heeft de passende tegels of panelen gekozen voor de renovatie van uw badkamer, keuken of andere ruimte van uw woning. Na de aankoop van uw panelen volgt de volgende stap: de montage. De Aqua-Step SPC producten verlijmt u eenvoudig aan de muur of op de vloer, zelfs over bestaande tegels heen mits de wand of vloer vlak en dragend is. Dankzij de geringe dikte van de Aqua Click Tiles, Aqua-Step XL panelen, en Vinyluxe vloeren zijn ze ideaal voor renovaties. Een goede renovatie of verbouwing vraagt uiteraard om een goede kwaliteit lijm. Daarom raden we de Aqua-step polymeerlijm ten sterkste aan. We leggen u graag uit waarom dit de ideale oplossing is.

Waarom is de Aqua-step polymeerlijm de ideale keuze?

Deze lijm is ideaal voor de verlijming over het gehele oppervlak omdat deze snel en eenvoudig met een kamspatel aan te brengen is. Bij wandpanelen en tegels kan de lijm gemakkelijk met een lijmkoker worden aangebracht. Breng de lijm aan in het patroon aangegeven in de instructies voor het beste resultaat.

De ondergrond dient vlak, schoon en stofvrij gemaakt te worden alvorens de panelen of tegels worden aangebracht. Voor een optimale hechting dient zowel de ondergrond als de achterzijde van de tegels of panelen ontvet te worden. Zorg er bij het aanbrengen van de panelen of tegels dat het lijmoppervlak door aandrukken volledig en gelijkmatig met de lijm bedekt wordt.

De lijm is geschikt voor alle omstandigheden in huis, en kan daarom in ruimtes zoals de woonkamer, keuken, badkamer, kelder of zolder toegepast worden. De lijm kan op heel veel verschillende ondergronden toegepast worden. Omdat de lijm na uitharding elastisch blijft, werkt deze spanningscompenserend. Aqua-Step lijm is geur-arm en bevat geen oplosmiddelen.

Aqua-Step polymeerlijm is de juiste keuze om de producten Aqua-Step XL, Aqua Click Tiles, Aqua-Step boards, Aqua-Step vensterbanken, Vinyluxe Plank, Vinyluxe Supreme of Vinyluxe Herringbone te verlijmen. Het voordeel van verlijmen op de vloer ten opzichte van zwevend leggen is dat de vloer vast ligt en hierdoor stabieler is. Bovendien zorgt een verlijmde montage ervoor dat de panelen één worden met de dekvloer waardoor u praktisch geen loopgeluid hebt. Omdat de lijm op de vloer aangebracht moet worden kan het leggen wel langer duren dan dat u deze zwevend legt. Echter raden wij in vochtige omstandigheden altijd aan om de vloer te verlijmen. Als deze zwevend gelegd wordt, zit er nog altijd enige beweging in waardoor er vocht in de naden zou kunnen komen.

De voordelen van Aqua-Step polymeerlijm

De Aqua-step polymeerlijm wordt gekenmerkt door een zeer goede verwerkbaarheid en een hoge aanvangshechting. Hierdoor is fixatie van de panelen of tegels niet nodig, ideaal wanneer deze tegen de wand worden aangebracht. Wat betreft het gebruik is een koker van 310 ml voldoende voor 2,2m² en kan met een emmer van 5kg ruim 6m² verlijmd worden.

Welke kamspatel moet ik gebruiken?

Wij bevelen een kamspatel met een driehoekige tand aan, een B3 kamspatel 3x3 mm is optimaal.

Heeft u nog vragen over de Aqua-step polymeerlijm? Twijfel niet om ons te contacteren.