MONTAGE VAN OUTDOOR PVC PLAFONDPANELEN

In deze blog bekijken we de montage van Outdoor Carportpanelen. Deze PVC panelen gebruikt men buiten voor het bekleden van plafonds en wanden in carports, terrasoverkappingen, serres, veranda’s, garages, afdaken, etc.

Nieuw outdoor PVC plafondpanelen onder de overkapping

Vandaag trekken we naar buiten, waar we een overkapping van een nieuw PVC plafond zullen voorzien. Aangezien we buiten werken zullen de panelen dus resistent moeten zijn aan grote temperatuurschommelingen en vochtverschillen. De Outdoor Carport panelen van HDM zijn hiervoor ideaal. Door de speciale PVC samenstelling kunnen deze panelen zowel vrieskoude als zomerse hittegolven aan, zonder dat de panelen hier op termijn broos van worden. Ook vocht is geen enkel probleem, aangezien deze panelen 100% waterproof zijn. U kan de Outdoor plafondpanelen monteren op wand en plafond, maar in dit geval monteren we ze aan het plafond.
Outdoor plafondpanelen meten 3.00 x 0.25 meter en zijn 10 mm dik. De enige beschikbare kleur is titaan wit. De panelen zijn eenvoudig op maat te zagen en kunnen direct op een vlak oppervlak gelijmd worden of bevestigd op een lattenwerk met nieten, nagels of schroeven. Afwerken doe je met de bijpassende start/eindprofielen en koppelprofielen. PVC Outdoor Carportpanelenkan u gebruiken voor het afwerken van plafonds en wanden in:
 • Carport
 • (Terras)overkapping
 • Serre
 • Veranda
 • Garage
 • Afdak
 • Bijgebouw
 • Etc.
Hoe de montage nu precies verloopt, leest u hieronder.

Montage, wat heeft u nodig?

 • Winkelhaak
 • Meet- en afschrijfgereedschap
 • Breekmes
 • Waterpas
 • Nietpistool/tacker
 • MS Polymeerlijm (High-tack of gelijkwaardig)
 • Handzaag, cirkelzaag of afkortzaag
 • Eentueel decoupeerzaag en gatzaag
Deze gereedschappen vindt u zeker in de doe-het-zelf zaak bij u in de buurt.

Hoe gaat u te werk?

Stap 1: Controleer de vlakheid van de ondergrond 

Controleer of de ondergrond vlak is. Indien dat zo is, kan u de panelen rechtstreeks op de ondergrond lijmen met een MS Polymeer of tweecomponenten-polyeruthaanlijm. Breng de lijm aan in een zigzagpatroon op de panelen. Indien u gaat verlijmen, dient u er wel voor te zorgen dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. Dus goed ontvetten, schoonmaken en drogen is de boodschap!
Als de ondergrond oneffen is, dient u een lattenwerk te plaatsen. Dit kan in hout of PVC zijn. Het lattenwerk dient haaks op de richting van de panelen gemonteerd te worden. De dragers van het lattenwerk plaatst u hart-op-hart maximaal 30 cm uit elkaar.

Stap 2: Hulpprofielen plaatsen

Start met de plaatsing van de start/eindprofielen. Fixeer deze profielen met nietjes, nagels of schroeven. Wanneer u de hoeken in verstek zaagt, krijgt u de mooiste verbinding. Plaats de profielen aan de drie zijdes. Het laatste profiel zet u samen met het laatste paneel vast.
Vervolgens berekent u hoeveel panelen u dient te plaatsen door de breedte of hoogte (afhankelijk van de plaatsingsrichting) te delen door de breedte van ieder paneel. Als u ziet dat het laatste paneel een klein reepje is kan u beter dit reststukje optellen bij de breedte van een paneel. Dit resultaat deelt u dan door 2. Zo verkrijgt u de breedte van uw eerste en laatste paneel en start en eindigt u met mooie even brede stukken. Dient u een lengte van meer dan drie meter te bekleden, zult u gebruik moeten maken van het koppelprofiel.


Stap 3: panelen plaatsen

De Outdoor PVC plafondpanelen kan u gemakkelijk inkorten met een handzaag, tafelzaag, cirkelzaag, steekzaag of een scherp breekmes. Verwijder de tand aan de linkerzijde van het eerste paneel en zaag het paneel op lengte. Plaats het paneel met de zijde van de afgezaagde tand in het hulpprofiel, Trek het een vijftal millimeter terug om een uitzetvoeg te verkrijgen. Fixeer het paneel vervolgens aan de kant met de groef via het eindlipje. Hiervoor gebruikt u nieten, nagels of schroeven. Zorg ervoor dat alle nieten, nagels of schroeven volledig verzonken zitten in het eindlipje.
Zaag het volgende paneel op maat en plaats de tand in de groef van het eerste paneel totdat het perfect aansluit. Bevestig het vervolgens op dezelfde manier als het eerste paneel. Herhaal deze stap tot u het einde hebt bereikt en gebruik een hulpprofiel om af te werken.Accessoires bevestigen

Bevestig geen zware voorwerpen rechtstreeks aan de panelen maar boor gaten door de panelen tot in de ondergrond. Bij het plaatsen van inbouwspotjes dient het gat 10 mm groter te zijn dan het spotje, zo is de kans op vervorming door warmte minimaal. Let er ook op dat uw lichtarmaturen geschikt zijn voor buiten gebruik.

Vragen?

Contacteer ons gerust indien u nog vragen hebt.