7 VOORDELEN VAN LAMINAAT
In de markt zijn heel wat verschillende vloeren terug te vinden. Denk maar aan houten vloeren, PVC vloeren, tegel vloer of laminaat. De keuze hiertussen is niet altijd even gemakkelijk want zowel de kwaliteit, de prijs als de look spelen een belangrijke rol. Elk vloertype heeft z'n voor- en nadelen en die weegt u best tegen elkaar af. In dit geval is laminaat een ideale keuze. Hieronder leest u de voordelen van een laminaat vloer.

1. Het assortiment is eindeloos

Wat uw voorkeur ook is, in het aanbod laminaatvloeren vindt u wellicht ook een vloer die u kan bekoren: verschillende kleuren, structuren, afmetingen,... Neem uw tijd om alle verschillende laminaat-opties te bekijken en te vergelijken. Een gouden tip? Vraag enkele stalen aan. Voel de structuur en vergelijk ook de kleur zodat die perfect past bij de rest van de materialen in huis.

2. Het warme gevoel van hout

Een echte parketvloer of houten vloer geeft cachet én een warm gevoel aan uw ruimte. Met laminaat haalt u ook het warme gevoel van hout in huis maar geniet u daarbij van heel wat andere voordelen: makkelijk zelf te plaatsen, voordelig in aankoop én onderhoudsvriendelijk.

3. Kan tegen een stootje

Natuurproducten in huis zijn prachtig op foto maar helaas vaak niet bestand tegen het dag dagelijkse leven. Wilt u gemakkelijk kunnen bewegen in huis zonder dat u zich zorgen moet maken over uw vloer? Ook dan kiest u voor laminaat. Laminaatvloeren zijn slijt- en kleurvast, zo kan u nog heel lang van uw favoriete vloer genieten!

4. Makkelijk in onderhoud

Tijd maken voor wat écht belangrijk is? Beperk dan het onderhoud van uw woning tot een minimum. Een laminaatvloer vraag heel weinig onderhoud. Zo komt u met een stofzuiger en elektrostatische stofdoekjes al een heel eind. Enkel voor hardnekkig vuil zal u af en toe ook eens met een goed uitgewrongen dweil aan de slag moeten gaan.

5. Goedkoper alternatief

Laminaat is goedkoper dan heel wat andere vloersoorten. Daarbij is het type vloer door de jaren heen sterk geëvolueerd. Niet enkel de kwaliteit maar ook de uitstraling van laminaat is hierdoor erg verbeterd. Wat prijs-kwaliteit betreft blijft laminaat nog steeds één van de beste keuzes. Bovendien spaart u heel wat plaatsingskosten uit, want u legt de vloer immers eenvoudig zelf.

6. Makkelijk zelf te leggen

Met een beetje oefening en voorbereiding kan iedereen een mooie laminaatvloer leggen. Klaar om van start te gaan? Volg dan zeker onze montage instructies en lees het ’10-stappen plan’!

7. Perfect in combinatie met vloerverwarming

Zalig warme én zachte vloer aan de voeten? Laminaat combineren met vloerverwarming creëert een optimaal klimaat voor uw droomwoning. Niet voor niets kiezen er vandaag heel wat nieuwbouwwoningen voor deze vloer. Ontdek onze laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming!

Heeft u nog vragen of meer advies nodig? Neem dan zeker contact op met onze klantendienst!