Het ideale product voor vloer, wand of plafond voor scheepsbetimmering

scheepvaart
Bij het bouwen of renoveren van schepen wordt er een hoge mate van kwaliteit verwacht. Naast kwaliteit zijn functionaliteit en stootbestendigheid ook zeer belangrijk. De beperkte werkruimte, vaak vochtige omgeving en strenge veiligheidseisen die gelden bij de afbouw of renovatie van schepen spelen een cruciale rol. Ontdek in deze blog hoe de SPC producten van Aqua -Step zeer toepasbaar zijn voor de scheepsbetimmering.
 

Stone Polymer Composite van Aqua-Step

Stone Polymer Composite (Afkorting: SPC) is een composiet van calcium carbonaat, PVC, een PVC calcium-zink stabilisator en PVC smeermiddel. Dit zeer nauwkeurig samengesteld mengsel wordt vervolgens gemixt en verwarmd tot ca. 220oC en vervolgens door een speciale mal geperst. De folie, die aangebracht wordt op de SPC basis, bepaalt de toepassing van de plaat. Het product kan, met de juiste folie, worden toegepast op de vloer, wand en plafond, zowel binnen als buiten.

Bovenal is SPC een duurzaam product. Het kent een circulair productieproces, wat wil zeggen dat er gedurende het productieproces geen afval ontstaat. Het product is 100% recyclebaar en creëert geen schadelijke uitstoot, ook niet tijdens het productieproces. Dit maakt het product zeer geschikt voor de toekomst!
 

Uitermate geschikt voor vochtige omgevingen

De Aqua-Step producten zijn 100% watervast. Dit maakt ze dan ook uitermate geschikt voor gebruik in vochtige omgeving, zoals badkamers en andere sanitaire ruimtes. Doordat het product vrijwel naadloos met elkaar verbonden is, is het product zeer gemakkelijk schoon te maken en goed bestand tegen schimmelvorming. De SPC panelen zijn uitermate geschikt voor zowel vloer-,  wand-, en plafondtoepassingen.

Snelle en eenvoudige montage 

Een van de kenmerkende eigenschappen van Aqua-Step SPC producten is dat deze snel en eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Voor de installatie is geen speciaal opgeleid personeel nodig, wat in de huidige situatie op de arbeidsmarkt kan worden gezien als enorm voordeel. De Aqua-Step producten kunnen verlijmd worden met Aqua-Step hybride polymeerlijm of zwevend gelegd worden met Secura LVT Click Smart. De producten kunnen vaak over een bestaande (tegel)vloer of -wand worden geplaatst waardoor er aanzienlijk veel tijd en kosten bespaard kunnen tijdens de renovatie van schepen. Bovenal leent de eenvoudige en systematische manier van werken zich uitstekend voor werk op plaatsen met ruimtegebrek. Zo is er geen speciaal gereedschap nodig en kunt u de platen met een stanleymes op maat snijden.

De beste eigenschappen van MDF en PVC 

Stone Polymer Composite combineert de beste eigenschappen van MDF en PVC, zonder de nadelen. De voordelen van MDF vloeren, zoals sterk, rigide en makkelijk te bewerken, gecombineerd met voordelen van PVC vloeren, zoals waterbestendigheid en geluiddempende werking, zorgen voor een ideale samenstelling van eigenschappen. Daarnaast is de prijs van SPC in combinatie met de eigenschappen ook competitief en interessant, vergeleken met MDF en PVC.

BROCHURE

Aqua Step