Cinewall – de ideale achterwand voor je TV

Alle kabels uit het zicht!

HDM heeft met Cinewall® een prachtige oplossing voor alle televisietoestellen én de bijhorende apparatuur. Cinewall® is een voorzetwand, inclusief tv-steun, waarmee je alle kabels volledig wegwerkt. De wand is eenvoudig te monteren en past, door de ruime keuze aan decors, in ieder interieur. Zo wordt je nieuwe dure televisie écht onderdeel van je leefomgeving.

Cinewall® is beschikbaar in 2 formaten – Large (192 x 192 cm) en Medium (192 x 120 cm). Door zijn uitgekiende opbouw kan je hem ook eenvoudig aanpassen aan je persoonlijke situatie in huis. Zo kan je je Cinewall® gemakkelijk plaatsen onder schuine plafonds of in smallere ruimtes. Met een bijpassende kast of plank, voor bijvoorbeeld digicorder, gameconsoles, receivers of recorders, maakt je je multimediahoek helemaal compleet.

 

 

De componenten

Cinewall® bestaat uit diverse sets. De basis-set bevat alle delen voor de draagstructuur én de tv-steun. Met de deco-set kleed je de Cinewall® aan. Er zijn wandpanelen met decors voor iedere smaak. Prachtige lichte of donkere houtdecors voor een warme en natuurlijke uitstraling. Maar ook panelen in wit, zwart of krachtig rood.

Met het Mediaboard, de Mediabox 2 of de Mediabox 4 kies je de beste oplossing voor je randapparatuur. Natuurlijk zijn deze uitbreidingen beschikbaar in bijpassende decors. Om je Cinewall® helemaal af te maken, is ook een lichtset beschikbaar. Zo maak je van je multimediahoek een passend én sfeervol element in je interieur.

De montage

Wat heb je nodig?

Om deze klus tot een goed einde te brengen heb je volgend materiaal nodig. Indien je de Cinewall wil aanpassen zal je ook nog een hand- of afkortzaag nodig hebben.

  • Boorhamer met steenboor 8 mm Ø
  • Schroefboormachine met houtboor 8 mm Ø en schroefbitjes
  • Hamer
  • Duimstok
  • Potlood
  • Decoupeer- of handzaag
  • Gatzaag
  • Waterpas

Hoe ga je te werk?

1. Monteer de draagstructuur

Als eerste stap dien je de draagstructuur te monteren. Monteer daarvoor de 4 latten op gelijke horizontale afstand tegen de muur. De afstand tussen dit regelwerk bedraagt 502 mm. Let erop dat de latten perfect waterpas staan en allemaal op dezelfde hoogte hangen.

Boor de latten voor met de houtboor (4 schroeven per lat) en zet de positie over op de muur. Boor vervolgens met de boorhamer deze gaten in de muur. Sla er de pluggen in en schroef met de schroefboormachine de latten vast tegen de muur. Controleer vervolgens of het regelwerk vlak is. Indien dat niet zo is vlak je het lattenwerk uit met de bijgeleverde vulplaatjes.

Let op: De latten zijn afgewerkt met een witte en een zwarte kant, afhankelijk van het decor van de panelen zet je de juiste latten aan de buitenkant. Zo valt het lattenwerk niet op wanneer je de Cinewall langs de zijkant bekijkt.

2. Monteer de aluminium profielen

Als volgende stap monteer je de horizontale aluminium profielen. Begin hiervoor onderaan en monteer het eerste profiel gelijk met de onderkant van het houten lattenwerk. Zorg dat het profiel waterpas hangt. Het volgende profiel plaats je 631 mm hoger. De exacte positie van het volgende profiel kan je gemakkelijk aftekenen door 3 panelen, samen met de bijgeleverde afstandsstrook in het onderste profiel te schuiven. Zo ontstaat een opening die net iets groter is dan de panelen zodat je deze er gemakkelijk in kan schuiven. Werk zo verder tot alle 4 de profielen gemonteerd zijn. Tot slot sla je de meegeleverde houten pluggen in de zijkanten van de profielen. Hier kan je later de afwerklijsten aan bevestigen.

 

3. Monteer de verlichting

Indien je een bijpassende LED verlichting set hebt aangeschaft kan je deze nu ook al monteren aan de zijkant van de houten latten.

 

4. Ophangbeugel TV

Met de meegeleverde ophangbeugel kan je tv-toestellen tot 50” ophangen. De 2 rails die aan het toestel komen kan je met de meegeleverde bouten bevestigen. De ophanging voor de tv-houder bevestig je met de bijgeleverde schroeven en moeren aan de tv-houder. Kies 1 van de 3 rijen gaten zodat je het toestel op de juiste hoogte kan hangen. Vervolgens klik je de houder in het 2de aluminium profiel vast.

 

5. Monteer de panelen

Vervolgens schuif je alle panelen op hun plaats tussen de aluminium profielen. Als deze op de juiste afstand van elkaar gemonteerd zijn gaat dit heel gemakkelijk. Door de tand-groef verbinding klik je de panelen gemakkelijk in elkaar. In de panelen achter het tv-toestel dien je nog een uitsparing te maken voor de kabels. Dit kan je doen met een gatenzaag op je boormachine of met de decoupeerzaag.

 

6. Mediaboard of Mediabox ophangen

Indien je een bijpassend mediaboard of mediabox gekocht hebt kan je deze nu ook ophangen. Voorzie ook hier een kabeldoorvoer door de panelen. Dit doe je opnieuw met een gatzaag of decoupeerzaag.

 

7. Zijkanten afwerken

Als laatste stap werk je de zijkanten af met de meegeleverde hoeklijsten. Deze kan je vastschroeven of nagelen in de houten pluggen die je in de aluminium profielen hebt geslagen. Zo zitten deze profielen ook stevig vast.

Contact

Heb je nog vragen over het Cinewall® tv meubel? Contacteer ons dan gerust!

dealerlocator

Op zoek naar een dealer bij u in de buurt?

Vind hem hiernaast!

of bestel online

Liever snel online shoppen?

Check hieronder onze premium online dealers!