In onze vorige blogpost ging het over het kiezen van laminaat. Vandaag staan we stil bij de volgende stap, het voorbereiden van de ondervloer.

De dekvloer

Als eerste aandachtspunt gaan we kijken naar de staat van de dekvloer waarop u het laminaat wil plaatsen. Zorg ervoor dat deze dekvloer geheel vuil-, stof- en vetvrij is. Goed borstelen en stofzuigen is dus de boodschap.

Vervolgens dien je te kijken of de dekvloer oneffenheden bevat. Dit doe je het gemakkelijkst met een lange rechte lat (regel, waterpas, etc). Merk je dat de vloer over een afstand van 1 meter oneffenheden bevat die groter zijn dan 3 mm, dan dien je de vloer (lokaal) te egaliseren. Hiervoor zijn er verschillende producten in de vakhandel te verkrijgen.

Besteed hier zeker genoeg aandacht aan, zo voorkom je later problemen als een krakend laminaat of een laminaatvloer die niet mooi aansluit. Wanneer de dekvloer geëgaliseerd is kan je verder met de volgende stap: de ondervloer.

Hoe egaliseer ik de dekvloer?

De ondervloer

Naast een egaliserende functie vervult de ondervloer ook een vochtwerende en geluidsisolerende werking én biedt deze een thermische isolatie ten opzicht van de ondergrond. Redenen genoeg dus om even stil te staan bij de keuze van de ondervloer. In het aanbod van HDM vinden we een aantal verschillende ondervloeren:

De grootste verschillen tussen deze ondervloeren zijn het type materiaal, de dikte en of ze al dan niet vocht-isolerend zijn. Zoals aangehaald in onze vorige blogpost is de totale opbouwhoogte van de vloer belangrijk. Let dus ook zeker op de dikte van de ondervloer bij de aanschaf ervan. Ook wanneer je vloerverwarming hebt is het belangrijk om een ondervloer te kiezen die hiermee combineerbaar is, zoniet zal een groot deel van de geproduceerde warmte verloren gaan.

In onze volgende blogpost is het tijd voor het echte werk, het leggen van het laminaat.

Tot dan!

dealerlocator

Op zoek naar een dealer bij u in de buurt?

Vind hem hiernaast!

of bestel online

Liever snel online shoppen?

Check hieronder onze premium online dealers!